تحولات منطقه

۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۱
کد خبر: ۹۸۵۷۷۰

معاون اداره کل فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو گفت: برای اطمینان از سلامت محصولات کنسروی، از مصرف کنسروهای مشکوک به آلودگی، فرورفتگی، برآمدگی و یا هرگونه تغییر شکل ظاهری خودداری کنید.

راه تشخیص کنسروهای فاسد/ مراقب مصرف این کنسروها باشید
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

هاله سمیعی اظهار کرد: تغییر شکل قوطی کنسرو می‌تواند به اشکال مختلف باشد به طوری که قسمتی متورم و فشرده شود و طرف دیگر برجسته شود و یا جداره قوطی در اثر حمل و نقل و دیگر موارد ضربه دیده باشد؛ اما چنان‌چه دو طرف و یا تنها یک طرف قوطی متورم شده باشد و علت آن هم ضربه خوردن نباشد؛ ممکن است در سلامت کنسرو، ایرادی وجود داشته باشد.

وی افزود: در مورد کنسروهایی که یک طرف آن‌ها برآمده شده است چنان‌چه با سوراخ کردن قوطی مقدار زیادی گاز خارج شود دلیل بر فاسد بودن محتوای قوطی است. باید توجه داشت که موقع باز کردن قوطی‌های سالم، مقدار ناچیزی هوا به داخل آن ها کشیده می‌شود که نباید آن را با خروج گاز اشتباه کرد.

به گفته معاون اداره کل فراورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو، تورم کنسرو در مورد کنسروهایی که بیش از یک سال از تاریخ تولید آن‌ها گذشته باشد مربوط به تولید گاز هیدروژن و در نتیجه واکنش بین ماده غذایی و فلز قوطی (خوردگی قوطی) و یا تولید گاز کربن دی اکسید در نتیجه رشد میکروب‌ها در داخل قوطی‌هاست.

وی تاکید کرد: قبل از مصرف کنسروها برای از بین بردن سم خطرناک "بوتولیسم" احتمالی موجود در تمامی مواد غذایی کنسرو شده اعم از لوبیا، ذرت و ... باید قوطی‌های کنسرو دست کم به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوشانده شود.

سمیعی خاطرنشان کرد: از آنجا که نمی‌توان انتظار داشت مصرف‌کنندگان تفاوت بین انواع تورم ایجاد شده در کنسروها را تشخیص دهند، برای اطمینان از سلامت محصول، از مصرف کنسروهای مشکوک به آلودگی، فرورفتگی، برآمدگی و یا هرگونه تغییر شکل ظاهری خودداری کنید.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.